Attracties en activiteiten

Golfclub Grevelingenhout, Bruinisse

Op een ruim 52 ha groot terrein, bestaande uit landerijen en bossen, uniek gelegen bij het prachtige Grevelingenmeer. Dit op ongeveer 9 km rijden van Bed & Breakfast de Gouw.

Naast een 18- holes wedstrijdbaan heeft Grevelingenhout een 9-holes par-3 baan, een driving range, welke gedeeltelijk overdekt is, een oefenbunker en een grote puttingreen.
grevelingenhout.nl

Beautyfarm de Stern, Noordgouwe

Dit gerenommeerde beauty- en kuurcentrum is gesitueerd aan de rand van Noordgouwe, op loopafstand van Bed & Breakfast de Gouw.
U heeft de keuze uit diverse ontspanningsarrangementen en kuurbehandelingen.
beautydagen.nl

Wijnhoeve de Kleine Schorre, Dreischor

De wijngaard is uitgegroeid tot 8 ha sinds 2001 en is de grootste wijngaard van Nederland.
Bezoek het proeflokaal en laat u verrassen door de zaligheden van Zeeland.
In het hoogseizoen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Vraag het aan de gastheer van Bed & Breakfast de Gouw.
dekleineschorre.nl

Zeilen met Vrouwe Jannigje, Brouwershaven of Zierikzee

Zeilen op een klassieke platbodem geeft de begrippen tijd en natuur een andere, avontuurlijke betekenis. In het hoogseizoen worden er regelmatig 3-uurs zomerzeiltochten georganiseerd op de Grevelingen.
Daarnaast is het mogelijk om all-in-dagtochten, dan wel all-in-avondtochten te boeken. Bed & Breakfast de Gouw zal u graag bijstaan voor een boeking.
vrouwejannigje.com

Deltapark Neeltje Jans, Burgh-Haamstede

Een dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur. Hier vind je verbazingwekkende exposities (o.a. over de Deltawerken en watersnoodramp 1953) en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken. Bed & Breakfast de Gouw heeft een eigen documentatie over de Oosterschelde kering.
neeltjejans.nl

Duiken in het Grevelingenmeer, Den Osse – Scharendijke – Dreischor

Het Grevelingenmeer staat bekend om zijn schone en heldere water. De verscheidenheid aan de unieke flora en fauna is te danken aan het brakke water. Over het gehele eiland zijn er verschillende duikscholen en wordt er op verschillende plaatsen perslucht verkocht. Bed & Breakfast de Gouw verschaft u de mogelijkheid om uw duikpakken te spoelen en te drogen zoals u dat wenst.

Duikscholen/Perslucht:

Helikoptervluchten, Zierikzee

Maak eens een mooie rondvlucht boven het prachtige Schouwen-Duiveland.
Voor informatie: prince-helicopters.nl

Paardrijden op Schouwen-Duiveland, Burgh-Haamstede  – Renesse

Manege Lisiduna
Hogezoom 57-59
4328 PB   Burgh-Haamstede

  • Strandritten
  • Bosritten

Manege Grol
Stoofweg 10
4325 BB Renesse

  • Duinritten
  • Strandritten

Winkelen op Schouwen-Duiveland (en overige steden in Zeeland)

Zierikzee

Het grootste plaatsje op Schouwen-Duiveland. Hier vindt u allerlei winkeltjes en een aantal van de reguliere winkels die u in heel Nederland aantreft.

Renesse

Een echt (zomer) toeristenplaatsje. In het zomerseizoen zijn de winkels hier 7 dagen per week geopend en vaak ook tot 21.00 uur ’s avonds.

Goes

Middelgrote stad met veel winkels, voor volop winkelplezier. Op een half uurtje rijden van Bed & Breakfast de Gouw.
Voor de dames, treft hier verschillende grote modemerken, waaronder MARIA RIA, en wel in de Sint Adriaanstraat 23.

Middelburg

Hoofdstad van Zeeland en een prachtige monumentenstad. U kunt hier prima winkelen en/of gezellig een terrasje pakken.

Vlissingen

Winkelstad aan het water. U kunt hier heerlijk wandelen over de boulevard en genieten op de vele terrasjes.

Stranden op Schouwen-Duiveland

Aan de gehele westkant van Schouwen-Duiveland zijn er geweldige zandstranden. In totaal is er 21 kilometer zandstrand. De stranden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, en hebben op de kaart allen hun eigen kleur.
Klik hier voor de kaart.

Zo zijn er:

  • Familiestranden:

Op deze stranden vindt u voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Zo is er minimaal 1 strandpaviljoen aanwezig, er zijn strandcabines, toiletten, verdwaalpalen en er is toezicht door de reddingsbrigade.

Ook is het strand goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

  • Natuurstranden:

Als u op zoek bent naar rust, ruimte en natuur is een natuurstrand het juiste strand voor u. Er zijn 2 zones waar naaktrecreatie is toegestaan.

  • (Water)sportstranden:

Als u een liefhebber bent van het uitoefenen van watersport- of sportactiviteiten kunt u terecht op een (water)sportstrand. Aan de Brouwersdam bevindt zich een watersportstrand. Hier vinden activiteiten plaats, als surfen, banaanvaren, ringvaren en waterskien.

Aan de Brouwersdam 2 bevindt zich ook een zone voor extreme sporten, zoals kitesurfen, buggykiten en stuntvliegeren. Ook zijn er nog een aantal sportstranden. Hier kunnen sporten worden uitgeoefend in de branding of op het strand.

  • Familie/(water)sportstranden:

Deze stranden zijn zowel geschikt voor families als voor (water)sportliefhebbers.

Fietsen en wandelen op Schouwen-Duiveland

Fiets-, wandel en autoroutes kunt u vinden bij de verschillende VVV kantoren die Schouwen-Duiveland rijk is. Er is een grote verscheidenheid aan routes verkrijgbaar. Naast de wandelroutes van de VVV kunt u in de boswachterij in Westerschouwen (Burgh-Haamstede) een prachtige bos-strand wandeling maken. Er zijn verschillende routes, welke met bewegwijzering staan aangegeven in het bos.

Uit eten

In de verschillende plaatsjes rond Bed Breakfast de Gouw, Noordgouwe kunt u heerlijk eten. Zo vindt u restaurantjes in Zierikzee, Brouwershaven, Renesse en Burgh-Haamstede.

Vissen

Op Schouwen-Duiveland zijn er verschillende visstekken. De stekken staan aangegeven op de hier onderstaande website. Tevens vindt u hier ook adressen voor zeeaas.
zeevissers.com/visstekken

Bioscoop, Goes

Wilt u de nieuwste film zien? In Goes treft u een nieuw bioscoop complex, hier kunt u in 4 zalen van de nieuwste films genieten, met riante beenruimte en onbelemmerd zicht. Hapjes en drankjes kunnen, tijdens de filmvertoning, op de zitplaats worden besteld.
Zie merral.nl voor meer informatie.

Surfen

Op verschillende plaatsen, in de buurt van Bed & Breakfast de Gouw, kunt u surfen op het Grevelingenmeer en de Noordzee. Zowel aan de kant van Bruinisse, als aan de Brouwersdam. Voor Kitesurfen en golfsurfen moet u aan de buitenkant (Noordzee) van de Brouwersdam zijn.

Evenementen

Voor de grote variëteit aan evenementen die op Schouwen-Duiveland worden georganiseerd, kunt u terecht bij de VVV en op de website vvvzeeland.nl